Home > Inspiration > Yuri Arcurs

Yuri Arcurs

Yuri Arcurs besøgte ISO8000 sidste tirsdag (12/5), hvor han holdte et foredrag om hans firma, der har haft en stabil vækst gennem årene, men han gav også et ærligt og godt indtryk af branchen kaldet Microstock. Det var både inspirende og interessant, for slet ikke at nævne hyggeligt. 🙂 Han er verdens mest sælgende, og har alligevel begge ben plantet solidt på jorden.

_DSC8990_web

Yuri Arcurs gav lidt gode tips til en opstart, men gjorde det også klart, at for at leve 100% af microstock, ville man ikke komme sovende til det. Tværtimod. Det har dog ikke afholdt mig fra oprette mig på en del sites, som Fotolia, iStockphoto og Dreamstime, for at nævne et par stykker. Jeg er blevet approvet, og har uploadet lidt fotos. Der er endda blevet solgt et par fotos. Det er lidt sjovt. Der er dog også en del fotos, der er blevet rejected. Det tror jeg er en del af opstarten. 🙂

Microstock er en form for reklamefoto, der ikke er firma- eller brandspecifik, og hvor dine fotos efter salg stadigt ligger online, så de stadig kan købes igen og igen. Derfor er der strenge krav mht. logoer og firmanavne på billederne. Det er ikke tilladt. Ligeledes skal man have en Model Release (der er en kontrakt mellem dig og modellen) uploadet, på de fotos, hvor et ansigt kan genkendes. Du kan finde en der virker til næsten alle sites HER. De respektive sites, er dog rigtigt gode til at fortælle hvad de vil have, og hvad de ikke vil have.

Der skal dog arbejdes hårdt for at have en stabil indtægt, da keywording og upload tager en del tid. Yuri Arcurs har en afdeling på 15 personer kun til dette!

gondoler_web

<— Foto der er blevet solgt.

Hvis du skulle have lyst til at kigge på nogle af mulighederne for dig, er her nogle sites:
Fotolia
iStock
Dreamstime
123RF
CanStock
Crestock

Der er mange flere sider af branchen, end jeg kan poste kort, og ikke alt er lige til. Men det er en spændende industri!
Skulle du have spørgsmål eller tanker, så føl dig fri til at dele dem! Indtil da, vil jeg hygge mig lidt med at se om der er flere fotos der sælger. 😉

Advertisements
 1. Mette Lindgaard
  May 26, 2009 at 6:08 pm

  Det er også et dejligt billede med bådene, du har solgt 🙂

  • May 27, 2009 at 7:24 am

   Hej Mette.

   Tak for det. Ja, det er et ok billede. Jeg er helt skør med Venedig. 🙂

   -Jesper

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: