New visitor?

On this blog I will try to share my views on photography and some of my photos. I hope you enjoy them, and I’d love a few comments. Furthermore I can be directly contacted on elgaarddk@gmail.com. You can also find me on Twitter.. Keep shooting! 😉

På denne blog vil jeg forsøge at dele min verden og mit syn på den. Set gennem mit kamera. Skulle du have lyst til at kommentere et punkt, eller flere, så hold dig endeligt ikke tilbage. Jeg kan også kontaktes på elgaarddk@gmail.com. Du kan også finde mig på Twitter. Indtil da, ha’ det godt og tag flere billeder! 😉

Venligst, Jesper Elgaard.

Advertisements
 1. Poul Erik Givskov
  February 26, 2009 at 7:00 pm

  Hej
  Jeg har læst om eksponering på din blog, jeg har et canon 20d kamera og en canon 580ex flash.
  Jeg har brug for at tage nogle gode billeder af nogle helt hvide vægge i vores nybyggede hus, til brug for en retsag jeg køre vedr. byggesjusk. Væggene har næsten ingen kontrast og struktur, og jeg har forsøgt jeg ved ikke hvor mange gange, uden synderligt held. Jeg har forsøgt med kunstigt lys, men det giver helt forkerte farver. Jeg har forsøgt med flash, og tilsyneladende er det næsten umuligt at tage nogle skarpe billeder som viser den smule struktur som er på væggene.
  Kan du hjælpe mig med et fif til hvordan jeg evt. skal indstille mit kamera.

  hilsen
  Poul Erik Givskov

  • February 28, 2009 at 5:39 pm

   Hej Poul Erik.

   Tak for din besked. Puha, det lyder ikke så godt med boligen.
   Hvor stor er emnet du skal fotografere? Et helt rum, eller bare en detalje? Brug evt. stativ. Prøv evt. også at skyde din flash op i loftet. Du kan også udelade flashen helt, hvis du kan få kameraet understøttet. Så gør det ikke noget du eksponerer over 1-2 sekunder. Eller 10.

   Jeg ville bruge stativ. Jeg ville skyde raw, for at have fuld kontrol over lys. Bounce flashen op i loftet, for at sprede lyset, og derved undgå et meget hårdt lys. Sæt kameraet på A og f/9 eller højere, for at øge dybdeskarpheden. Iso 100. Nu ville jeg så fotografere emnet fra forskellige vinkler, så jeg er sikker på at få dokumenteret fejlen korrekt.

   Giv et ring, hvis du stadig har problemer, så får vi en snak om det. Jeg vil gerne hjælpe. Livet er for kort til sjusk!

   Venligst, Jesper.

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: